Ceva vechi, ceva nou, ceva de imprumut, ceva albastru, pentru orice mireasa


Facebook Twitter LinkedIn Google+ Datini si Obiceiuri de Nunta


Ceva nou pentru mireasa

Ceva vechi, ceva nou, ceva de imprumut, ceva albastru

„Something old, something new, something borrowed, something blue, and a silver sixpence in her shoe.” , este o zicală veche din Anglia Victoriană, potrivit căreia, în ziua nunții, niciunei mirese nu trebuie să-i lipsească cinci accesorii esențiale: ceva vechi, ceva nou, ceva împrumut, ceva albastru și o monedă de argint în pantof. Tradiția se păstrează fără moneda de argint, în cele mai multe cazuri.

Ceva vechi pentru nunta
Ceva vechi pentru nunta

Ceva vechi pentru nunta.

Semnifică trecutul pe care mireasa îl lasă în urmă pentru a începe o viață nouă și o familie nouă. Viitoarea mireasă poate alege un obiect vechi de-al bunicii ei sau de al mamei – un colier, cercei argint care s-ar potrivi cu ținuta de nuntă, o brățară etc.

 

Ceva nou pentru mireasa
Ceva nou pentru mireasa

Ceva nou pentru mireasa

Simbolizează tot ceea ce viitoarea mireasă va dobândi prin căsătorie. Acest obiect îi va asigura un viitor fericit în noua familie, plin cu bucurii, realizări și optimism. Nu este nevoie de nimic în mod special dat fiind faptul că rochia și restul accesoriilor vor fi noi.

Ceva împrumutat
Ceva împrumutat

Ceva împrumutat

Este un obiect care reprezintă încrederea pe care viitoarea mireasă trebuie să o aibă în familie, prieteni și rude. Aceștia ar trebuie să-I fie alături și la bine și la rău. De obicei acesta este tot un accesoriu care se poate asorta cu vestimentația miresei.

Ceva albastru
Ceva albastru

În trecut, marginile veșmintelor mirilor erau albastre pentru a simboliza fidelitatea, dragostea și modestia noului cuplu. Astăzi această culoare reprezintă toate elementele care alcătuiesc o viață fericită, prosperă și plină cu realizări. Albastrul simbolizează puritate, loialitate, iubire, noroc și prosperitate.
Pentru că este o culoare care nu se asortează cu ținuta tradițională de nuntă, obiectul poate fi ascuns – lenjerie intima albastră sau o jartea albastră.

Moneda de argint din pantof
Moneda de argint din pantof

Moneda de argint din pantof

Acest talisman simbolizează bunăstarea financiară a viitoarei familii. Pentru că este incomod și poate deveni deranjant pentru mireasă s-a renunțat la el.

Pe lângă pantofi, rochie de mireasa, și alte accesorii sun și câteva secrete pentru o nunta perfecta de care este bine sa ți cont pentru a nu avea mai târziu regrete, mai exact sunt lucruri care poate dacă le respecți vei avea mai mult succes în acesta minunata călătorie a căsniciei reușite.

Datini și superstiții.

Găsim aceste datini și superstiții în fiecare eveniment important din viata noastră de la botez la cununie sau la nunta.
Unele sunt adevărate altele nu dar ideea principala este sa ai un astfel de arsenal pentru o nunta completa.

Comments